Warmtepompen

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte aan de omgeving onttrekt (uit bodem en/of lucht) en omzet in bruikbare warmte voor het leveren van verwarming en warm tapwater. In combinatie met een lage temperatuur verwarming (LTV) zoals vloerverwarming is dit de ideale oplossing voor zowel verwarming als koeling. In nieuwbouw huizen is dit een veel gebruikt systeem. Warmtepompen kunnen ook in bestaande woningen geplaatst worden, mits de woning goed geisoleerd is en voorzien is van een laagtemperatuur verwarmingssysteem. 

Een techniek die steeds meer gebruikt wordt zijn de hybride verwarmingssytemen, waarbij het gebruik van twee warmtebron technieken gecombineert worden. Deze twee warmtebronnen kunnen onder andere bestaan uit een fossiele brandstof in combinatie met hernieuwbare en duurzame energie. Bijvoorbeeld een lucht- of bodemgebonden warmtepomp gekoppeld aan een HR CV-ketel. Wij zijn dealer van o.a. Vaillant, NIBE en Stiebel Eltron.

Een warmtepomp werkt op elektriciteit, waardoor uw elektriciteitsverbruik toeneemt. Om die reden werken wij vaak met een combinatie van duurzame energiesystemen.

Wenst u meer informatie over warmtepompen, wij geven u graag een passend advies!